ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΕΝΘΕΑ

foto-page0001

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του ΚΕΝΘΕΑ η οποία έλαβε χώρα στις 21 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Σάββατο στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν τους, ο έντιμος Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο πρώην Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος, εκπρόσωποι της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, της Εθνικής Αρχής Παιγνίων και Εποπτέιας Καζίνο Κύπρου, δημαρχοι, κοινοταρχες, εκπρόσωποι από τις οργανώσεις μέλη του ΚΕΝΘΕΑ όπως και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αυτού. Στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος του ΚΕΝΘΕΑ Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασου και Ορεινής χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών επεσήμανε οτι το 2019 είναι μια χρονιά σημαντική για το ΚΕΝΘΕΑ αφού συμπληρώνει είκοσι πέντε χρόνια ζωής και δράσης. Στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασου και Ορεινής έκανε αναφορά στο παρελθόν του ΚΕΝΘΕΑ, παρουσίασε τις δράσεις και τα προγράμματα τα οποία λειτουργούν στο παρόν αλλά και τους στόχους και τις ελπίδες του οργανισμού για το μέλλον. Ολοκληρώνοντας ο Πανιερώτατος ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ., τους λειτουργούς του ΚΕΝΘΕΑ, μέλη και γενικά τους πολίτες οι οποίοι στηρίζουν τον οργανισμό ηθικά και οικονομικά. Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασου και Ορεινής ευχαρίστησε και τίμησε δύο πολύ σημαντικά άτομα, όπως ανέφερε, άτομα για το ΚΕΝΘΕΑ, τον πρώην Μητροπολίτη Κιτίου και τον Δρ. Βερεσιέ οι οποίοι εικοσιπέντε χρόνια πριν, έδωσαν πνοή στον οργανισμό. Στο δικό του χαιρετισμό ο Υπουργός Εσωτερικών κος Κωνσταντίνος Πετρίδης τόνισε τη σημασία της ύπαρξης εθελοντικών οργανώσεων οι οποίες βρίσκονται κοντά στον πολίτη και εξήρε με τη σειρά του το έργο του οργανισμού. Με τη σειρά του ο πρώην Μητροπολίτης Κιτίου αναφέρθηκε στην εμπειρία του από τη δημιουργία και τα πρώτα χρόνια ζωής του οργανισμού.

Στα πλαίσια των εργασιών της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης η Αν. Ανώτατη Συντονίστρια του ΚΕΝΘΕΑ, κα Παντελίτσα Νικολάου, προχώρησε σε απολογισμό των δράσεων του οργανισμού για το 2018 καθώς επίσης ενημέρωσε και τις προγραμματισμένες δράσεις του οργανισμού για το 2019/2020. Eπίσης λειτουργοί του ΚΕΝΘΕΑ παρουσίασαν πιο αναλυτικά δύο από τα προσφερόμενα προγράμματα. Η κα Ανθή Παπαμιχαήλ παρουσίασε τον νεότερο από τους σταθμούς του ΚΕΝΘΕΑ, Άγιο Γεώργιο Ταμασέων, ο οποίος εδρεύει στο χωριό Αρεδιού, ενώ η κα Χιονάτη Παπαμιχαήλ ενημέρωσε για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει το ΚΕΝΘΕΑ με τίτλο Localize it!

Ακολούθησε η παρουσίαση των ελεγμένων οικονομικών λογαριασμών από τον κύριο Νικήτα Χαραλάμπους ( NIKITAS &CO).
Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ολοκληρώθηκαν με τιμητικά διπλώματα σε οργανωμένα σύνολα, Δήμους, Κοινότητες και μέλη του ΚΕΝΘΕΑ τα οποία έδρασαν καταλυτικά τα πρώτα χρόνια της λειτορυγίας του ΚΕΝΘΕΑ και τον ανέδειξαν σε έναν σημαντικό οργανισμό.