ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΕΝΘΕΑ

πρόσκληση

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνονται κάθε χρόνο για την Παγκόσμια Μέρα Κατά Των Ναρκωτικών, 26η Ιουνίου, το ΚΕΝΘΕΑ και η Εθνική Φρουρά συνδιοργάνωσαν την Τρίτη 10 Μαίου 2016, τη θεατρική παράσταση «Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ» της Βασιλικής Φωτίου, που ανέβασε το θέατρο ΡΙΖΕΣ, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Πολυκάρπου.

Το έργο πραγματεύεται την ιστορία μιας σύγχρονης οικογένειας με δύο ενήλικα παιδιά τα οποία σπουδάζουν. Ο πατέρας μένει άνεργος με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες στην οικογένεια. Οι καινούργιες αυτές συνθήκες, μεταξύ άλλων, οδηγούν τον πατέρα της οικογένειας στην κατάχρηση του αλκοόλ. Επίσης, ο γιος της οικογένειας στην προσπάθεια του να βοηθήσει οικονομικά σταματά τις σπουδές του για να εργαστεί. Ο εργοδότης του, άτομο το οποίο εμπιστευόταν, τον φέρνει σε επαφή με παράνομες ουσίες εξάρτησης με αποτέλεσμα να ξεκινήσει να κάνει χρήση ο ίδιος, αλλά και να δέχεται πιέσεις και για διακίνηση. Όταν η μητέρα και η κόρη αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει με τους δυο άντρες της οικογένειας ξεκινούν ένα δύσκολο αγώνα για να τους βοηθήσουν να απεμπλακούν από τις ουσίες εξάρτησης.

Βασικός σκοπός του θεατρικού αυτού έργου είναι να βοηθήσει τους θεατές να αντιληφθούν με ποιους τρόπους μπορεί κάποιος άνθρωπος να οδηγηθεί στην κατάχρηση και εξάρτηση από νόμιμες ή/και παράνομες ουσίες. Μέσα από το έργο αναδεικνύεται το γεγονός ότι η εξάρτηση δεν κάνει διακρίσεις. Η εξάρτηση δεν είναι κάτι που αφορά τους «άλλους» αλλά όλους μας.

Οι θεατές έγιναν δέκτες των συναισθημάτων που μπορεί να βιώσει κάποιο άτομο το οποίο μπορεί να υποφέρει από μια εξάρτηση, αλλά και των συναισθημάτων της απελπισίας, του φόβου και της απόγνωσης που μπορεί να βιώσουν τα αγαπημένα άτομα του εξαρτημένου. Επίσης, οι θεατές κατάλαβαν ότι χρειάζεται η εμπλοκή όλης της οικογένειας για να επιτευχθεί η απεξάρτηση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρώτη Κυρία Άντρη Αναστασιάδη, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας Κυκκώτης, ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαίδης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αρχιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης με την σύζυγο του, ο Δήμαρχος Στροβόλου Δρ Λάζαρος Σαββίδης με την σύζυγό του, πολλοί εθνοφρουροί και αρκετοί άλλοι συμπολίτες μας.

Η αυλαία της παράστασης έκλεισε με δεξίωση. Θερμές ευχαριστίες στον Δήμο Στροβόλου για την ευγενή παραχώρηση του θεάτρου και τον χορηγό μαςΕxxonMobil/ESSO Κύπρου. Ευχαριστίες και στο ραδιοφωνικό σταθμό Ζενίθ για την προβολή της εκδήλωσης.