ΤΟ ΚΕΝΘΕΑ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΝΤΙ ΦΥΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ

Το Δ.Σ. του ΚΕΝΘΕΑ χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την προώθηση του νομοσχεδίου με το οποίο ο χρήστης θα έχει την ευχέρεια της θεραπείας αντί της φυλάκισης.

Η απόφαση αυτή δικαιώνει του αγώνες που κάνει το ΚΕΝΘΕΑ από εικοσαετίας για εφαρμογή του υφιστάμενου, αλλά ανενεργού νόμου του 1992. που έδινε την ευκαιρία αυτή στους χρήστες. Δυστυχώς η μη εφαρμογή του πιο πάνω νόμου οδήγησε από το 1992 μέχρι σήμερα τουλάχιστον 3000 άτομα στην φυλακή με όλες τις γνωστές κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις, τόσο γιαυτούς όσο και για τις οικογένειες τους.

Με τον εκσυγχρονιοσμό του νόμου πιστεύουμε πως θα καλυφθούν οι ανάγκες των χρηστών και αυτό αποτελεί αποφασιστική στροφή για την απεξάρτηση και κοινωνική τους αποκατάσταση.

Το Δ.Σ. εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στο Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου και τον Πρόεδρο του κ. Αθω Γεωργίου, τα αρμόδια Υπουργεία και Υπουργούς, τις Επιτροπές Νομικών και Υγείας της Βουλής που συνέβαλαν στην επεξεργασία του Νόμου και την προώθηση του για έγκριση από την Βουλή.