22ο Συνέδριο ΚΕΝΘΕΑ

IMG_4795

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 22ο Παγκύπριο Συνέδριο του ΚΕΝΘΕΑ που διεξήχθη σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το συνέδριο με γενικό τίτλο «Η Κύπρος ενάντια στις εξαρτήσεις» είχε φέτος ως ειδικό θέμα «Μοτίβα Κατανάλωσης Αλκοόλ: Κίνδυνοι και Πρόληψη». Το Συνέδριο έλαβε χώρα το Σάββατο, 11.02.2017, στο Πανεπιστημίο Κύπρου. Το πρόγραμμα περιελάμβανε βιωματικά εργαστήρια με θέμα την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ, χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο του ΚΕΝΘΕΑ, Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα, τον Πρόεδρο του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου Δρ Χρύσανθο Γεωργίου, εκ μέρους του Πρυτάνεως καθηγητή Χριστοφίδη, τον Αντιπρύτανη Δρ Κωνσταντίνου, καθώς και τον έντιμο Υπουργό Άμυνας κον Φωκαΐδη εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη. Ακολούθησαν παρουσιάσης για το έργο των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στην Εθνική Φρουρά, την εικόνα των εξαρτήσεων στην Κύπρο, καθώς και τα μοτίβα κατανάλωσης αλκοόλ.

Στα πλαίσια του συνεδρίου ο έντιμος υπουργός Άμυνας κύριος Φωκαΐδης επέδωσε τιμητικά διπλώματα σε διακριθέντες εθνοφρουρούς που συμμετείχαν σε καλλιτεχνικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η διεύθυνση Υγειονομικού της Εθνικής Φρουράς στα πλαίσια της βδομάδας κατά των ναρκωτικών που προηγήθηκε.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΚΕΝΘΕΑ πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής κ. Ησαΐας ευχαρίστησε τους διαχρονικούς χορηγούς του συνεδρίου Exxonmobil/Esso Κύπρου και τον χορηγό επικοινωνίας ΡΙΚ. Επιπλέον αναφέρθηκε επισταμένα στην εικόνα των εξαρτήσεων στην Κύπρο το τελευταίο έτος δίνοντας έμφαση στα ανησυχητικά ευρήματα της πανευρωπαϊκής έρευνας ESPAD στο μαθητικό πληθυσμό, που στην Κύπρο διεξαγάγει το ΚΕΝΘΕΑ σε συνεργασία με το ΑΣΚ και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Τέλος, ευχαρίστησε την Εθνική Φρουρά και το Πανεπιστήμιο Κύπρου για την συνεργασία, καθώς επίσης και τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Αντιναρκωτικου Συμβουλίου Κύπρου.

Η ανάγκη για έγκαιρη εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης όλων των επιπέδων για παιδιά, νέους και οικογένειες προέκυψε ως βασικό συμπέρασμα κατόπιν της παρουσίασης της κατάστασης στη χώρα μας.

IMG_4787