Δελτίο Τύπου ΚΕΝΘΕΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Γενική Εκλογική Συνέλευση του ΚΕΝΘΕΑ, η οποία έλαβε χώρα τη Δευτέρα 3/9/2018, στις 6μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής. Στα πλαίσια της Συνέλευσης ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κος Ησαΐας προχώρησε σε απολογισμό του έργου του απερχόμενου Δ.Σ. για την τριετία 2015-2018. Ο Πανιερώτατος στα πλαίσια της ομιλίας του αναφέρθηκε στους σταθμούς-κέντρα που συντονίζει επιστημονικά το ΚΕΝΘΕΑ και στο έργο τους, στα προγράμματα του ΚΕΝΘΕΑ στην Εθνική Φρουρά και τις Κεντρικές Φυλακές, στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Click for Support REALized και Localize IT, στα προληπτικά προγράμματα καθολικής και επιλεκτικής πρόληψης του ΚΕΝΘΕΑ, την έρευνα ESPAD, αλλά και στις διάφορες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με φορείς και πολιτικά πρόσωπα για προώθηση θεμάτων σχετικών με τα δικαιώματα των εξαρτημένων ατόμων και των ευκαιριών στην πρόληψη, τη θεραπεία και την κοινωνική αποκατάσταση που τυγχάνουν. Ο Πανιερώτατος ευχαρίστησε την ΠΑΣΥΔΥ και τους Lions για τη διαχρονική προσφορά στο ΚΕΝΘΕΑ, καθώς και τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Έπαρχο Λευκωσίας και τον Πρόεδρο Κοινοτήτων Κύπρου, για τις συντονισμένες προσπάθειες που κατέβαλαν για την έναρξη λειτουργίας του Σταθμού Πρόληψης και Συμβουλευτικής «Αγίου Γεωργίου Ταμασέων».

Επίσης, λειτουργοί του ΚΕΝΘΕΑ παρουσίασαν αναλυτικότερα τα προσφερόμενα προγράμματα, ενώ ο ελεγκτής του οργανισμού προχώρησε στην παρουσίαση των ελεγμένων οικονομικών καταστάσεων για τα έτη 2016-2017.

Με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΚΕΝΘΕΑ ο κύριος Νικήτας Χαραλάμπους (NIKITAS & CO) επαναδιορίστηκε ως ελεγκτής του οργανισμού, ενώ αποφασίστηκε η σύσταση ομάδας μάρκετινκ της οποίας θα ηγείται ο κύριος Δημήτρης Θεοφανόπουλος, της Argus Blue Ltd και Inceptial. Και τα δυο πιο πάνω γραφεία θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΚΕΝΘΕΑ εθελοντικά.

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες. Στο καινούριο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα καταρτιστεί σε σώμα κατά την πρώτη συνεδρία του, συμμετέχουν:

  1. Ησαΐας Κυκκώτης Μητροπολίτης Ταμασού, εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου
  2. Δρ Φώφη Κωνσταντινίδου, εκ μέρους της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κύπρου
  3. Δρ Κυριάκος Βερεσιές, ιδρυτικό μέλος & εκ μέρους των προγραμμάτων πρόληψης ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
  4. κ. Ελευθέριος Κόκκινος, εκ μέρους του Συνδέσμου ΚΕΝΘΕΑ Λευκωσίας
  5. κ. Ανδρέας Πατσιάς, εκ μέρους του ΚΥΚΑΤ
  6. Δρ Ανδρέας Παυλάκης, ιδρυτικό μέλος
  7. κα Μυρούλα Στεφανίδου, ιδρυτικό μέλος
  8. Δρ Μάριος Θεοδώρου, εκ μέρους του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου
  9. κα Βιβή Βαλιαντή, εκ μέρους της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκων
  10. κα Εύη Πισσουρίου Χ’’Ιωάννου, εκ μέρους της Παγκύπριας Οργάνωσης Πενταμελούς Οικογένειας (ΠΟΠΟ)
  11. κος Γιώργος Θεοδούλου, εκ μέρους της Ένωσης Συντακτών Κύπρου
  12. κος Σωκράτης Σωκράτους, εκ μέρους του Σωματείου Δρομέων Κύπρου «Περικλής Δημητρίου»
  13. κος Ιωάννης Φιλίππου, εκ μέρους της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.
  14. κος Γρηγόρης Ευαγγέλου, εκ μέρους της Οικολογικής Κίνησης
  15. κος Χρίστος Μαλαματένιος, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης
  16. κα Άντρη Παφίτη, εκ μέρους της Τόλμης Πάφου
  17. κος Αντρέας Πολυκάρπου, εκ μέρους του Θεάτρου Ρίζες

Untitled-1

Στη φωτογραφία απεικονίζονται μέλη του νέου Δ.Σ. του ΚΕΝΘΕΑ, λειτουργοί του οργανισμού, ο ελεγκτής και ο υπεύθυνος μάρκετινκ